ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

FOAM ROLLER WORKSHOP

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 7 Μαρτιου το Workshop στην Αθλητική Αποκατάσταση με FOAM ROLLER το οποίο διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φυσικοθεραπείας & Pilates «Γαληνός».  Την εκδήλωση συντόνιζαν ο κος Γαλανάκης Ειρηναίος MPT, MSc Αθλητικής Φυσικοθεραπείας και η κα Τουρνά Αναστασία PT, Pilates trainer/ Foam Roller trainer.

Στο Workshop αναλύθηκαν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο ο ρόλος της διάτασης/αυτοδιάτασης στην προθέρμανση και την αποθεραπεία συμφώνα με τις νέες μελέτες στο αντικείμενο, η χρήση της παγοθεραπείας ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης. Και φυσικά η Τεχνική της Αυτό-μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης ( SMR) με Foam Roller, όπου οι συμμετέχοντες εφάρμοσαν τις ασκήσεις κύλισης σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες και μεταβαλλόμενες θέσεις.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία τόσο για τους συντονιστές όσο και για τους συμμετέχοντες, οι όποιοι μυήθηκαν στις τεχνικές του Foam Roller και εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές του. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους και την προσήλωση τους!

Ανυπομονούμε για το επόμενο!!!

 

Photo Gallery: